Welk stropdassenmerk moet ik kiezen?

Op zoek naar een nieuwe stropdas maar twijfel je als je voor de rekken in de winkel staat of het internet afstruint? Wij helpen je graag bij het maken van je keuze en zetten de meest voorkomende merken overzichtelijk voor je op een rij.


Welke soorten merken stropdassen zijn er?


Vind je dit een rare vraag? Toch is het zo dat je stropdassenmerken kunt onderverdelen in 4 groepen:

Designer stropdassen

Allereerst zijn daar de bekende designermerken zoals Armani of Valentino. Het spreekt voor zich dat je voor een designer das diep in je buidel mag tasten. Alhoewel de kwaliteit goed is, betaal je vooral voor de naam en voor de vaak bijzondere, opvallende en unieke dessins. Het is niet zo dat je jaren langer je stropdas kunt dragen, los van het feit dat een das ook uit de mode kan raken. Voor alle mannen met een diepe buidel is een designer das natuurlijk een prima keuze!

Stropdassen van herenmerken

Ten tweede beschikken de betere mannenmerken vaak over een mooie, vaak beperkte stropdassencollectie. Denk aan Hugo Boss en Tommy Hilfiger en Profuomo. Deze merken bieden je kwaliteitsstropdassen van tussen de 45 en 80 euro. Het hogere segment dus. Elk seizoen brengen zij frisse nieuwe dassen die inspelen op de trends, in de winter wol en donkere kleuren, in de zomer linnen en pastel. Je bent dus verzekerd van een trendy stropdas die inspeelt op de jaargetijden en laatste trends.

Stropdassenmerken

Vervolgens zijn daar de merken die enkel stropdassen en in beperkte mate heren accessoires voeren. Zoals E.L.Cravatte neckties en Michaelis. Betaalbare merken die beschikken over een uitgebreide basiscollectie die vaak een heel jaar meedraaien en een wisselende seizoenscollectie. Deze merken voeren zowel zijden stropdassen als voordelige polyester stropdassen. Ideaal mocht je stropdassen in grotere aantallen nodig hebben voor een feestje of voor personeel op een beurs.

Huismerken van winkelketens

Tenslotte voeren ook grote ketens stropdassen in hun eigen merk. Denk aan H&M, C&A, WE en Hema. De collectie is vaak beperkt, maar op trends wordt goed ingespeeld. Deze merken voeren veelal polyester stropdassen, betaalbaar maar met een minder luxe uitstraling.

Stropdas kopen?


Mocht je een stropdas in de winkel kopen dan heb je grote kans dat vele mensen daarvoor de stropdas al gevoeld hebben, let dus goed op dat je een onbeschadigd exemplaar koopt. Vooral een zijden stropdas heeft een grote kans op haaltjes. En vlekken zijn heel lastig te verwijderen. Meer weten? Waar moet je op letten bij het kopen van een stropdas?

Reacties