Het geheim achter de bretels

Je hebt van die mannenaccessoires die maar niet uit de mode raken. Generaties lang doorstaan ze de mode. Juist ja, we hebben het over bretels. Waarom raken hoeden en plastrons uit de mode en zie je bretels nog steeds overal om je heen? Trends komen en gaan, zo niet voor de bretels.


Klasse aan je look

Met bretels upgrade je je look in een handomdraai. Of je nu een jeans met een wit overhemd draagt of een dandy kostuum, met een paar bretels kom je stijlvol, sophisticated en met klasse voor de dag. Op de catwalks in Parijs kunnen we dit najaar ook niet om de bretelles heen. En voor wie denkt dat deze mannenaccessoires alleen voor speciale gelegenheden zijn voorbehouden zoals bruiloften en chique gala's die heeft het mis. Tijdens het uitgaan, op kantoor of gewoon in je vrije tijd: bretels geven je outfit een persoonlijke touch en zijn de perfecte finish touch voor vele looks.



Super praktisch

Naast dat ze een eenvoudige outfit net dat beetje extras geven zijn bretels bovendien heel praktisch. Ze houden je broek perfect op zijn plaats. Of je nu een model met lederen patten draagt of een paar met stevige clips: in plaats van de riem doen ze uitstekend werk. Een riem kan de eigenschap hebben om de taille teveel te plooien wat het model van je broek niet ten goede komt. Bretels daarentegen zorgen ervoor dat de pasvorm van je broek top in model blijft en dat je aan geen enkele kant een knelling voelt. Super comfortabel dus, die bretels!

Hoe bevestig je bretels?

Bretels met lederen patten worden in de volksmond ook wel bretels met knopen genoemd. Dit is onjuist, want de bretels zelf bevatten geen knopen. De knopen zitten juist aan de tailleband van je broek, en wel aan de binnenkant. Vaak worden bretels wel met knopen geleverd, dus mocht je broek of pantalon nog niet voorzien zijn van knopen dan kunnen deze er eenvoudig opgezet worden.



Bretels met clipslsuitingen zijn verkrijgbaar in diverse modellen: het H-model met 2 clips voor en 2 clips achter, het X-model met 2 clips voor en 2 clips achter waarbij de banden elkaar kruisen op de achterkant van de rug. En het Y-model met 2 clips voor en 1 clip achter. Veruit het populairste model is het Y model gevolgd door het X model. Omdat het X model meer sluitingen heeft zitten deze wat steviger, maar het Y-model heeft een meer trendy uitstraling.

Wil jij ook je een paar nieuwe bretels aanschaffen? Laat je inspireren door onze favorieten:


Deze bretels zijn te koop op Bretelswinkel.nl.

Reacties