3 manieren om een pochet bij je stropdas te combineren

Draag je regelmatig een stropdas en ben je op zoek naar afwisseling voor je day to day look? Of heb je binnenkort een speciale gelegenheid waarbij je graag een das wilt dragen en zoek je nog wat extra's om een persoonlijk accent aan je outfit te geven? Wat dacht je van een stijlvol pochet in je borstzak.

Goed idee, een pochet. Maar welk pochet kies ik dan? Wij zetten de 3 belangrijkste tips voor je op een rij:

Stropdas en pochet combinatie 1

Kies een pochet in hetzelfde dessin als de stropdas, maar dan in een kleiner dessinmaatje. Onderstaande satijn stropdas met stippen wordt super stijlvol gecombineerd met een pochet in idem kleur maar met net wat kleiner stippendessin. Houdt je deze regel aan dan heb je altijd succes, opmerkingen gegarandeerd!


Stropdas en pochet combinatie 2

Kies een pochet in dezelfde kleurtoon als je stropdas. Heb je gekozen voor een blauwe stropdas? Kies dan voor een donkerblauw pochet. Ga je voor een fuchsia das, dan staat een lichtroze pochet in je borstzak fantastisch. Houd je deze regel aan dan kun je bijna geen fouten maken, maar kom je wel tot een speelse combinatie. Weet je het even helemaal niet meer? Dan kun je altijd terugvallen op een wit pochet. Het is vrijwel onmogelijk een foute combinatie te maken met een wit pochet gedragen bij een wit overhemd.

Stropdas en pochet combinatie 3


Verbreek jij wel vaker de regels? Verbreek dan ook de moderegel dat een stropdas of vlinderstrik en pochet niet van dezelfde kleur mogen zijn. Het geeft je outfit juist een rustige uitstraling. Bovendien weet je zeker dat je accessoires niet vloeken bij elkaar en dat je look in balans is.Reacties