Een strik kopen? Drie looks om uit te kiezen

Ga je voor de eerste keer een strik kopen? Dan is het voor jou misschien best een hele stap om zo’n accessoire te combineren met je pak. Je bent het niet gewend en bij een vlinderstrik denk jij misschien aan lang vervlogen tijden en mannen met hoeden of aan gala’s en rode lopers. Of misschien denk je enkel aan de zwart satijnen variant die je om je hals knoopt als er ‘black tie’ op de uitnodiging staat.

Allemaal begrijpelijk, maar ver van de waarheid!

Tegenwoordig is de strik in ontelbaar veel kleuren, materialen en dessins verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit formele zelfstrikkers, casual gebreide vlinderstrikken of trendy wollen modellen. De vraag is dus niet: “Is een vlinderstrik geschikt voor deze gelegenheid?”, maar ‘Welke vlinderstrik is geschikt voor deze gelegenheid?”.

Zo ga je voor een veilige look 

Voor vrijwel elke gelegenheid is een donkerblauw pak, een mooi wit overhemd en een paar bruine schoenen een perfecte basis. Sowieso een basis die elke man in zijn kast zou moeten hebben hangen. Want je kunt van hieruit makkelijk accessoires naar wens toe voegen. Zoals een dasspeld, een flower pin of een pochet. Draag een riem in dezelfde kleur als je schoenen of ga een paar bretels kopen voor een tof en uniek accent aan je look.

Een rare maar belangrijke tip die nogal eens vergeten wordt : kies altijd voor een paar strakke boxershorts onder je pak om rare bobbels in je pantalon te voorkomen.

Een satijn zijden effen strik staat bij deze combinatie altijd goed. Met de kleur kun je vrijwel niet de fout ingaan want er is geen enkele kleur te bedenken die vloekt bij donkerblauw. Ga voor een grijs- of een blauwtint voor een rustige combinatie en kies een meer uitgesproken kleur als fuchsia of lila voor een opvallend accent aan je look.

Maak je look af met een wit of grijs pochet of kies een pochet in dezelfde kleur als je strik.

Zo ga je voor een casual look

Is het zomer en denk je bij casual aan linnen? Een linnen pak zit luchtig en staat prachtig op het strand. Houd er wel rekening mee dat kreuken zo gemaakt zijn en je pak misschien niet de hele dag zo strak zit als je graag zou willen. Een andere optie is om voor een conventioneel pak te kiezen maar luchtigheid in je accessoires aan te brengen. In de zomer kies je bijvoorbeeld voor een gemêleerde linnen vlinderstrik of een linnen pochet.

Ook in de herfst en winter kun je prima een casual touch aan je pak of kostuum geven door middel van een wollen strik of een gebreid exemplaar. Steek een effen pochet in je borstzak voor een extra stylish accent aan je look. Je pochet hoeft niet te matchen met je strik, maar een pochet in delfde kleurtoon is wel aan te raden. Draag je een strik waar een tintje blauw in zit, kies dan voor een effen blauw pochet. Draag je een navy vlinderstrik, ook dan kun je kiezen voor een blauw pochet, bijvoorbeeld hemelsblauw waarbij je de kleur van je pochet in je veters of je manchetknopen terug laat komen.

Zo ga je voor een opvallende look 

Opvallen kan met kleur of materiaal. Logisch dat je met felle kleuren als kanariegeel of magenta een statement look creëert. Maar opvallen kan ook door het geijkte satijnzijde aan de kant te laten liggen en te kiezen voor een gebreid model. Hij geeft je look een jeugdige, vlotte touch en tegelijkertijd zorgt de vlinderstrik voor een gesoigneerde gentlemen’s look.
Ga je binnenkort trouwen en wil je een vlinderstrik aanschaffen voor je bruiloft? Check dan hier de 10 beste looks met vlinderstrik voor de bruidegom.

Reacties