Stropdas kopen : 3 tips

Een stropdas kopen op internet? Voordat je het weet zit je met een stropdas in huis die je liever als vaatdoek wilt gebruiken dan om je hals wilt knopen. Daarom dus. De beste 3 tips bij het aanschaffen van een stropdas op een rij:


1. De stropdas kan nog zo mooi op de foto ogen, in werkelijk is het lastig iets over de afmetingen te weten te komen vanaf een plaatje. Let er dus altijd op dat de afmetingen erbij staan, zowel de lengte als de breedte. Ben je van gemiddeld postuur? Kies dan een stropdas met een lengte van minimaal 148 cm. De breedte van een eigentijds stropdas is 7 tot 7,5 cm. En dat is behoorlijk smal ten op zichte van de klassieke stropdassen van pakweg 5 jaar geleden. Daar koos menigman voor een exemplaar van rond de 8 cm. Staat er geen breedte bij de omschrijving bij? Dan zou je wel eens een kat in de zak kunnen kopen.

2. Is de webwinkel serieus? Eigenlijk kun je er van uit gaan dat alle webwinkels in stropdassen goede intenties hebben. Mochten ze dat niet hebben, dan blijft je geen lang bestaan in internet land beschoren. Daarnaast is het bouwen en onderhouden van een website geen sinecure, dus als een winkelier zijn inversteringen op het spel wil zetten met het niet leveren van een stropdas van rond de Euro 20,00 dan zou hij dom bezig zijn. Letten op keurmerken als Thuis Winkel Waarborg of Webshopkeurmerk heeft wat ons betreft dan ook geen enkele zin als het gaat om artikelen met een lage aanschafwaarde. Veel belangrijker is het te letten op de reviews die over de website en het product geschreven zijn. Zijn mensen enthousiast over zowel de kwaliteit van de stropdassen als over de service? Dan zit je goed!

3. De laatste tip is de kwaliteit van de stropdas. Kijk altijd of je te maken hebt met een polyester of zijden stropdas. Zijden heeft een rijkere uitstraling dan polyester, maar is wel kwetsbaarder in onderhoud. Er is overigens niets mis met een polyester, als je daar tenminste naar op zoek bent.

Daar waar 20 jaar geleden werkelijk nog niemand een stropdas op internet kocht, is het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. En met deze 3 tips weet je zeker dat je goed zit!

Reacties