De stropdas en zijn beste vrienden


De meeste Nederlanders hebben gemiddeld 5 goede vrienden. Om de 7 jaar wordt een groot deel van je vrienden ververst. Klinkt een beetje oneerbiedig, maar laten we eerlijk zijn. Als je niet happy wordt van je vriendschap is het niet verstandig er te veel tijd in te steken. Hop, naar nieuwe vriendjes! Zo niet bij de stropdas. Hij is uiterst trouw aan zijn vriendengroep. Our good old friend de stropdas steekt niet veel tijd in nieuwe vriendschappen. Hij is daar voor broer pochet, voor oom bretel, voor schoonfamilie manchetknopen en voor best old friend de dasspeld.

Ook in zijn hoedanigheid als stropdas is hij trouw aan zichzelf. Jawel, daar waar auto's veranderen blijven stropdassen zichzelf. Lang stukje stof, meestal van zijde, uitlopend in een punt (de vreemdgangers zijn horizontaal recht afgesneden), voorzien van een binnenvoering en praktisch lusje aan de achterkant. Dat was het wel zo'n beetje. De verschijningsvorm van de stropdas. Trouwe degelijkheid, je beste vriend in snel veranderde tijden. Goed, we wijken uit. We gaan het hebben over de beste vrienden van de stropdas.

Broer pochet


Een broer staat dicht bij je, zo ook een pochet bij de stropdas. Onafscheidelijk zou ik niet zeggen. Dat is je broer vaak ook niet. Maar het is een heel mooie, intieme relatie. Soms zo intiem dat de pochet is gemaakt van stropdassenstof, zelfde kleur en zelfde materiaal. Iets te netjes voor jou? Broer pochet laat zich ook graag zien in vele kleuren, prints en dessins. Het pochetje hoeft helemaal niet bij de stropdas te passen, zo lang het geheel harmonieus oogt. Tenzij het carnaval al is begonnen.


bretelsOom bretel


In de geschiedschriften komen bretels sinds 1736 voor, van arbeider tot elite, elke klasse droeg bretels. Onderscheid in materiaal was er wel, maar dat geldt eigenlijk voor alle kledij. Tot zover de geschiedenis van bretels. Bretels en zijn neef de stropdas, het zijn beste familieleden.. Het musicale duo Suspenders laat zien hoe het moet. Hippe das, gecombineerd met smalle bretels. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat oom en neef best zonder elkaar kunnen. Voor de mannen onder ons: vrouwen smelten weg bij mannen met bretels.

Schoonfamilie manchetknopen


Voor de gentleman onder ons; the good old cufflinks are your best friends. Schoonfamilie manchetknopen is een trouwe vriend van de stropdas. Ze weten elkaar altijd weer te vinden. Zoals dat gaat met familie, soms zie je ze een tijdje niet. Dan weer staan ze elke dag op de stoep, met...een paar manchetknopen voor je verjaardag. De lieverds.

Old friend de dasspeld

Reuze handig zo'n praktische vriend. Hij steunt je daar waar nodig. Je vult elkaar aan. Je bent elkaars tegenpool. De dasspeld is hard, de stropdas is zacht. De dasspeld is functioneel, de stropdas is daar slechts ter verfraaiing. Uiteindelijk verliezen ze elkaar nooit uit het oog. Best friends forever.

Reacties