Google viert vaderdag

Zoals menig gebruiker wel bekend is, past Google zijn animatie nog al eens aan op speciale dagen. Vandaag is het de derde zondag in juni, en dat betekent dat er in Nederland vaderdag wordt gevierd. In plaats van de bekende letters 'google', verschijnt in plaats van de letter 'l' een oranje met geel gestipte stropdas. Ook stropdassenwinkel.nl was dit al opgevallen: google viert vaderdag.

Ook op google.co.uk en google.com verschijnt deze aangepaste animatie. Een zoektocht levert op dat google.be, google.ch (zwitserland), google.at (oostenrijk), google.de (duitsland) deze afbeelding niet hebben gekregen. Na wat gespeur, op google uiteraard, blijkt dat vaderdag niet in alle landen op dezelfde datum gevierd worden. In Duitsland wordt vaderdag op hemelvaartsdag gevierd. In Spanje, Portugal en een deel van Belgie wordt zaterdag op 19 maart gevierd.

Wat de meest populaire cadeaus op vaderdag 2011 zijn moet nog maar blijken. Wij denken dat electronische gadgets op nummer 1 staan. Ook parfum en mode accessoires als een stropdas zullen goed scoren. Het gemiddelde bedrag dat in 2011 op vaderdag werd besteed was 40,00 euro.

Reacties