Stropdas met logo voor bedrijven en verenigingen

Je ziet het vaak. Stropdassen met een logo, gedragen door jaarclubleden, beursmedewerkers, verkopers, etc. En dat is niet zo vreemd. Een stropdas in de huisstijl van een bedrijf, vereniging of club zorgt voor herkenbaarheid en uniformiteit bij de dragers van de das. Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden om een bedrijfsstropdas of verenigingsstropdas te laten vervaardigen?


Stropdassen bedrukken

De eerste mogelijkheid is het laten bedrukken van stropdassen. Niet alle logo's zijn hiervoor geschikt. Logo's met veel kleuren en details zijn enkel geschikt voor bedrukking op polyester stropdassen. Een logo in 1 of 2 kleuren kan in de meeste gevallen uistekend bedrukt worden op zijden stropdassen. Stropdassen bedrukken kan in de meeste gevallen al vanaf 10 stuks.

Stropdassen borduren

Stropdassen borduren gebeurt vrijwel niet. Dit omdat de kwetsbare zijde of het polyester van de stropdas hierdoor samengetrokken wordt. Bij het borduren wordt de gehele stropdas onder de borduurmachine gelegd, waardoor de steken ook aan de achterkant van de stropdas te zien zijn. Borduren is daarom enkel geschikt voor gelegenheden waaraan minder hoge eisen aan de stropdas gesteld worden. Het resultaat laat in veel gevallen te wensen over.

Stropdassen op maat weven

Bij deze techniek wordt nadat een schets van het dessin gemaakt is, de zijde of het polyester op maat geweven. Waarna de stropdassen vervaardigd worden. Het resultaat is uitstekend. Een ander voordeel is dat de stropdas volledig voor het bedrijf of de vereniging op maat gerealiseerd kan worden. Zo kan het logo in de achtergrond all over terugkomen, de huisstijlkleuren van het logo aangehouden worden en kan de stropdas gefinished worden met een custom label. 

Reacties