Kledingtips bij het solliciteren

Ga klassiek gekleed, maar niet te elegant. Wanneer je een pak aantrekt, kies dan voor een neutrale kleur als grijs of donkerblauw. Vermijd zwart en alle modekleuren. Zorg ervoor dat je colbert dezelfde kleur heeft als je pantalon.
Kies het liefst voor een helder wit overhemd en een stropdas die bij het pak past. Ook op warme dagen geldt dat het bovenste knoopje van je overhemd dichtgeknoopt moet zijn en de stropdas moet goed aangetrokken zijn.
De kleur van je sokken hangt af van de kleur van je pantalon. Vermijd te korte sokken, zodat je onderbenen niet zichtbaar zijn.
Ook je schoenen moeten perfect zijn. Het beste kies je voor een klassieke lederen veterschoen. De schoenen moeten uiteraard goed gepoetst zijn en passen bij de kleur van je riem. Kies bijvoorbeeld voor donkerbruine schoenen en een donkerbruine riem bij een donkergrijs pak. Of combineer een zwarte riem met zwarte schoenen met een donkerblauw pak.
Natuurlijk ga je niet ongeschoren naar een sollicitatiegesprek. Ook een trendy geschoren baartje is niet altijd graag gezien. Tenzij je bij een creatief bedrijf gaat solliciteren.
Je horloge mag modisch zijn, maar niet te opvallend. Ook voor deze accessoire geldt dat je deze altijd goed moet aanpassen aan de branche waarin je solliciteerd.

De grootste zonden:
1. Lederen stropdassen, stropdassen met stripfiguren of reeds geknoopte stropdassen (veiligheidsstropdassen). Ook een vlinderstrik is af te raden.
2. Vermijd broeken met riemslussen zonder riem. Draag in dit geval ALTIJD een riem.
3. Witte sokken zijn een slechte keus. Zelfs wanneer deze zogenaamd 'in'  zijn. Bij een net herenpak worden altijd donkere sokken gedragen. Eventueel met een subtiel dessin.
4. Lichtbruine schoenen kunnen wat al te trendy overkomen. Zo ook schoenen die bestaan uit 2 kleuren leer. Uiteraard gympen en slippers zijn uit den boze.

Reacties