Stropdas: dresscode op bruiloften


Stropdassen zijn er in vele kleuren, dessins en uitvoeringen. Ga je binnenkort trouwen of ben je te gast op een bruiloft? Wij helpen je bij het maken van de keuze voor de perfecte stropdas.

Stropdas voor de bruidegom
Mag je zelf binnenkort het ja-woord uitspreken? Jouw stropdas mag bijzonder zijn. Kies een stropdas die past bij je kostuum en overhemd. De stropdas mag niet overheersend zijn, maar mag best opvallen.
Een stropdas valt op door middel van kleur of door middel van dessin
Opvallen kun je doen door het kiezen van een opvallend dessin of juist voor een opvallende kleur.
Houd je van een rustige combinatie? Houd de stropdas dan rustig wat betreft kleur, maar kies een stropdas met een bijzondere structuur, bijvoorbeeld met opliggende satijnstrepen voor een vol uiterlijk en mooie glans. Je kunt bijvoorbeeld een stropdas kiezen in de kleur van je kostuum. Kies je voor een grijs kostuum, combineer deze dan met een grijze stropdas op een wit overhemd. Zo heb je een stijlvolle combinatie.
Wil je juist kleur in je trouwpak aanbrengen? Een stropdas in een opvallende kleur als turqoise of magenta kan erg mooi zijn. Belangrijk is dat de stropdas dan ook slechts 1 kleur bevat, zodat het een rustig en stijlvol geheel wordt. Je kunt bijvoorbeeld een stropdas kiezen die overeenkomt met de kleur van het bruidsboeket. Zo maak je samen met je bruid een mooi plaatje.

Stropdassen voor de gasten.
Ben je uitgenodigd op een trouwerij? Afhankelijk van de smaak van het bruidspaar kies je een stropdas. Vaak geeft het bruidspaar een stropdas in een bepaalde kleur aan een aantal gasten. Als de naast familieleden en vrienden dezelfde kleur stropdas hebben, bijvoorbeeld een tintje donkerder of juist lichter als de stropdas van de bruidegom, zorgt dat voor een mooi plaatje.
Stropdas tijdens huwelijksplechtigheid
Ben je bij de huwelijksplechtigheid uitgenodigd? Houd de stropdas dan rustig. Alle aandacht is voor het bruidspaar.
Stropdas tijdens het feest
Tijdens de feestelijkheden in de avond mag je best kiezen voor een opvallendere variant. Een feestelijke stropdas met stemmige kleuren is op zijn plaats.

Reacties