Bij welke gelegenheden draag je een stropdas?

Op het werk: Wees niet gekleder als je meerdere. Dus draag je stropdas alleen als je baas dat ook doet. Voor officiele zakelijke gelenheden en vergaderingen met klanten is een mooie stropdas op zijn plek. Maar laat je baas zijn stropdas thuis, dan laat jij hem ook in je kledingkast.
Sollicitatiegesprek: Onafhankelijk van de branche, draag je een stropdas naar dit belangrijke gesprek. Dit getuigt van respect naar je gesprekspartner en geeft je een professionele uitstraling. Gala: Bij jouw witte smokingoverhemd past een zwarte vlinderstrik elegant.
Feest: Er zijn feesten met stropdassen-plicht, op de uitnodiging wordt dit aangegeven met Black Tie. Draag naar deze gelegenheden een serieze stropdas met een rustig dessin en kleurensamenstelling. Neem dus liever geen knalroze stropdas, maar ga eerder voor een stropdas met donkerblauw, grijs of zwart.
Rechtbank: Enkel als je op de beklaagdenbank zit, moet je je daarover zorgen maken. Een stropdas zorgt hier voor respect van de rechter en van jouw korrekte kant.
Kerk: Elke geloofsgelegenheid moet je met respect betreden. Bij veel kerken is een stropdas zeer passend. Bij een begravenis draag je een zwarte stropdas. Bij een trouwerij is de kleur van de stropdas afhankelijk van de wensen van het bruidspaar.
Theater: Een stropdas is niet verplicht bij een avondje naar het theater. Maar je maakt er wel een stijlvolle en charmante indruk in de foyer mee. Het getuigt ook van respect voor het theater. Wil je graag een stropdas dragen, kies dan voor een stropdas met een fijn dessin in een rustige kleur, bijvoorbeeld zilvergrijs.

Reacties